donderdag 7 januari 2010

Quinoa met linzen en groente / Quinoa with lentils and vegetables

In zuidelijke landen eet men op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag linzen om voor het nieuwe jaar symbolisch voorspoed op te roepen. De linzen worden bij het weken of koken namelijk groter en dat staat voor welvaart. Ik wilde op nieuwjaarsdag linzensoep maken, maar had geen prei en selderij in huis (en alle winkels, zelfs de Turkse en Marokkaanse waren dicht). Dus heb ik het volgende gerecht met linzen verzonnen:

In southern European countries people on New Year's Eve or New Year's Day eat lentils (because they swell with cooking or soaking and thus stand for opulence). I wanted to make lentil soup on New Year's Day, but didn't have leek and celery (all the shops, even the local Turkish and Moroccan stores were closed), so I made up the following dish with lentils.



Je hebt nodig: ui, gember, rood pepertje, knoflook, quinoa, linzen (gekookt), wortels, snijbonen, tahini, tamari, lenteui. Extra: soja nuggets. Extra: mini poppadums.
:
You need: onion, ginger, red pepper, garlic, quinoa, lentils (cooked), carrots, string beans, tahini, tamari, spring onions. Extra: soy nuggets. Extra: mini poppadums.

Recept? Laat een berichtje achter met je e-mailadres.

Recipe? Leave a message with your e-mail address.

Geen opmerkingen: